Experiment
Odihna se amână
Cum să-ţi găseşti un loc de muncă când ai peste 60 de ani?
De peste jumătate de an vă povestim istoriile oamenilor frumoşi 60+, care inspiră prin exemplul lor. A venit timpul să vorbim şi despre problemele cu care ei se confruntă.

Cum credeţi, care sunt criteriile principale după care sunt cel mai des discriminate persoanele de vârsta a treia din ţara noastră? Sunt folosiţi în timpul alegerilor, înşelaţi în tranzacţii imobiliare, agresaţi fizic şi verbal şi multe altele.

Unul dintre cele mai actuale subiecte – discriminarea pe criteriul vârstă în procesul obţinerii unui loc de muncă. Cel mai des, potenţialii angajatori, când află vârsta candidatului, nici nu încearcă să testeze abilităţile lui profesionale, ci îl refuză din start.

Am decis să desfăşurăm un experiment. Şi pentru a nu fi populişti şi a nu ne baza pe stereotipuri şi gura lumii, l-am împărţit în două părţi. În prima aflăm opinia specialiştilor, care ne vor spune dacă problema într-adevăr există, dar şi sfaturi cum să-ţi găseşti un loc de muncă după 60 de ani.

În a doua parte desfăşurăm un experiment practic, în care 4 prieteni ai proiectului 60plus care au peste 60 de ani şi se simt foarte bine vor încerca să se angajeze. Să vedem, este vârsta un impediment sau nu?

Ce spun specialiştii?
Expert economic
Numărul vârstnicilor care muncesc este în creștere
Circa 110 mii de persoane din Moldova, cu vârsta de peste 60 de ani se află în câmpul muncii, iar numărul acestora este în creștere, susțin unii experți economici cu referire la statisticile oficiale. Doar în primele trei luni ale acestui an, peste 47 de mii de persoane cu vârsta de peste 65 de ani erau implicate în activități ale economiei naționale, arată datele Biroului Național de Statistică.

Cea mai răspândită ocupație în rândul vârstnicilor este agricultura. Mai exact, 33 de mii de seniori sunt implicați în agricultură, silvicultură și pescuit. Iar alți circa șase mii de vârstnici au activități în administrație publică, învățământ, sănătate și asistență socială.
Analistul economic Stas Madan susține că o dată cu fenomenul de îmbătrânire al populației, rolul persoanelor în etate în economie devine din ce în ce mai important, mai ales că acest proces este însoțit și de o creștere treptată a speranței de viață.
Haideţi să încercăm
În a doua parte, după cum am promis, vom încerca să aflăm cât de adevărate sunt informaţiile potrivit cărora persoanelor de peste 60 de ani le este dificil să se angajeze. Pentru aceasta am selectat peste 20 de anunţuri de angajare în domenii în care nu sunt necesare cunoştinţe specializate şi am încercat să aflăm dacă vârsta este sau nu o problemă.

Am sunat la fiecare număr de telefon şi am întrebat, înainte de a trimite CV-ul, dacă nu e o problemă că „am peste 60 de ani".

Vedeţi în video ce răspunsuri am primit:
„Pe de o parte, creșterea numărului persoanelor în etate pe fondul stagnării numărului de salariați în economie, cum este cazul Moldovei, pune presiune pe fondul de pensii, iar autoritățile au fost nevoite, la finele anului 2016 să modifice legislația și să majoreze vârsta de pensionare. Însă, pe de altă parte, populația în etate alege tot mai mult, de voie sau de nevoie, să rămână în câmpul muncii și după vârsta de pensionare: unii din cauza pensiilor mizere, iar alții pentru a rămâne activi social".
Analistul economic
Stas Madan
Analistul Stas Madan consideră că statul trebuie să stimuleze activismul persoanelor în etate, inclusiv prin mecanismul sistemului de pensii. El oferă exemplul Finlandei, care are 2 nivele de vârstă de pensionare, iar persoanele care aleg să se pensioneze mai târziu au pensii mult mai mari.
experta în politici sociale
Numărul vârstnicilor care muncesc este în creștere
„Pensia este foarte mică și nu corespunde cuantumului minim pentru o viață decentă, de aceea vârstnicii sunt nevoiți să muncească. Și aici întâlnim paradoxuri: pensionarii noștri rămân la munci prost plătite, pe care tinerii nu le-ar accepta. În mare parte vorbim despre locurile de muncă din administrația publică, domeniul sănătății, asistența socială"
Experta în politici sociale
Mariana Iațco
Și experta în politici sociale de la „IDIS Viitorul", Mariana Iațco, punctează că numărul persoanelor care au peste 50 de ani și sunt angajate este în creștere. Totodată, experta subliniază că vârstnicii au locuri de muncă prost plătite.

„Pensia este foarte mică și nu corespunde cuantumului minim pentru o viață decentă, de aceea vârstnicii sunt nevoiți să muncească. Și aici întâlnim paradoxuri: pensionarii noștri rămân la munci prost plătite, pe care tinerii nu le-ar accepta. În mare parte vorbim despre locurile de muncă din administrația publică, domeniul sănătății, asistența socială", spune Mariana Iațco.

Experta în politici sociale atrage atenția că Moldova, comparativ cu țările europene, rămâne codașă la capitolul îmbătrânire activă.
Experta în politici sociale atrage atenția că Moldova, comparativ cu țările europene, rămâne codașă la capitolul îmbătrânire activă.

„Foarte mulți bătrâni fie se simt excluși din viața socială, fie sunt lăsați în voia sorţii, fie sunt într-o stare de sănătate precară și nu are cine să aibă grijă de ei. Astfel, ei rămân marginalizați din punct de vedere social", concluzionează experta Mariana Iațco.
ReCrutor
Sfaturile recrutorilor de angajați
Am apelat la un recrutor de personal de la o companie specializată, pentru a afla ce sfaturi oferă experții persoanelor 60+ care sunt în căutarea unui loc de muncă.

„În primul rând, persoanele 60+ trebuie să înțeleagă că sunt priviți stereotipic în limitele: „nu va fi pe mult timp", „este mai puțin energic", „este mai puțin productiv", „nu poate utiliza calculatorul". Așadar, prima misiune ar fi să conștientizeze acest lucru și să demonstreze opusul", explică recruterul Anna Șișianu, specialist resurse umane la o companie de recrutare din Chişinău.

Ea spune că vârstnicii ar trebui să depășească frica de a ieşi din zona de confort și să nu se gândească doar la vârsta pe care o au. Recruterul le recomandă seniorilor să fie activi social, de exemplu să participe la conferințe/ workshop-uri gratuite, acolo având posibilitatea să-și facă noi cunoștințe și să lărgească sfera temelor de interes.

Un alt sfat este ca persoanele vârstnice să fie active și pe rețelele de socializare.

„Cum să știe angajatorii că „sunteţi prieteni" cu computerul? Cum să aflăm că puteți să scrieți la computer și puteți folosi alte programe, dacă nu vă vedem în acțiune? Un profil pe LinkedIn nu a făcut rău nimănui. Fiți activi, intrați în discuții, desfășurați-vă ideile, comentați", recomandă Anna Șișianu.

Recruterul mai spune că posturile de muncă unde persoanele 60+ au şansa să primească un răspuns pozitiv de la angajator ar fi: lucru contractual (pe o perioadă determinată), munca într-un call centru (suport și nu vânzări), dar și activități manuale: confecționare săpun, ornamente (cercei, brățări etc), brodat, picturi și participarea la expoziții unde seniorii au posibilitatea și să vândă produsele.
  • 55
  •  
  •  
  •  
  •  
2018-07-17T11:01:48+00:00