Descoperă

Microbiştii 60+ ştiu cine va câştiga Campionatul Mondial de Fotbal 2018: 5 pronosticuri pe care merită să le reţii

60plus 15 iunie, 2018

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Dacă aveți în jurul vostru persoane pasionate de fotbal, de la 14 iunie până la 15 iulie nu le deranjați. Asta pentru că începe Campionatul Mondial de Fotbal, care va avea loc în Rusia și la care vor participa 32 de echipe din întreaga lume. Pentru a afla care este pronosticul pentru ediția din acest an, cine sunt favoriții, dar și potențialii câștigători, am vorbit cu mai multe persoane 60+ pasionate de fotbal.

 

Ion Caras, 67 de ani,

fost antrenor al selecționatei Moldovei

Abia aștept Campionatul Mondial. Îl privesc din 1966, de la 16 ani, când am avut prima dată posibilitatea să privesc televizorul. Atunci campionatul se desfășurase în Anglia, iar aceasta a câștigat. E foarte greu de spus un pronostic pentru acest campionat, fiindcă sunt foarte multe echipe care pretind la titlul de campion: Germania, fosta campioană, Brazilia, care este favorita, Argentina, care îl are pe Messi, Franța, Spania.

Dar să nu uităm și de Anglia, Belgia și Polonia, care au un raiting destul de bun în ierarhia mondială. Totuși, preferata mea este echipa Spaniei. Cred că selecționata Rusiei va ieși din grupe, pentru că la meciurile amicale nu prea le-a mers, dar aceste meciuri sunt un factor bun de verificare. O descoperire cred că va fi Salah, din Egipt. Deși s-a accidentat și nu sunt sigur de participarea lui, dar sunt multe așteptări de la el.

Meciurile am să le privesc, ca de fiecare dată, acolo unde o să mă prindă, acasă, la prieteni sau în vacanță. Am să fac tot posibilul să nu ratez niciun meci.

 

Anatol Teslev, 70 de ani,

campion european la fotbal 

Despre Campionatul Mondial am început să citesc în presă încă din 1958, când campionatul a avut loc în Suedia, dar să-l privesc cu regularitate am început din 1966. Echipele mele favorite din anul acesta sunt Spania și Brazilia, pentru că joacă fotbal combinativ și folosesc multe tehnici. Printre echipele preferate de public sunt Brazilia, Spania și Argentina.

Rusiei îi doresc un parcurs cât mai lung în această competiție, dar cred că o să iasă din grupe. Ultimele lor meciuri nu au fost atât de bune, dar se mai întâmplă. 

 

Ștefan Onofrei, 85 de ani,

Veterinar, pasionat de fotbal

Eu sunt foarte pasionat de sport. Am scris multe articole despre fotbal, volei și alte sporturi. Am chiar și un carnet în care îmi notez fiecare campionat, unde a avut loc și cine a ocupat primele patru locuri. Campionatul mondial îl privesc de prin anul 1951.

Pe atunci veneam de la Cricova pe jos doar ca să privesc fotbal. Anul acesta cred că o să câștige Germania, pentru că le știu capacitățile. Ea a fost campioana lumii de patru ori până acum și are șanse să o ajungă pe Brazilia, care a câștigat campionatul de cinci ori. Și Brazilia poate fi câștigătoare. Are jucători buni, tradiții bune, baze și antrenori buni. Totuși, favoriții mei sunt germanii. În ceea ce privește selecționata Rusiei, sper să ajungă în sferturi, dar mai departe nu cred să treacă. Cred că la acest Campionat Mondial, Messi, Ronaldo și Neymar vor da tonul. 

 

Valentin Iacovlev, 63 de ani,

Fost director de școala, colecționar și pasionat de fotbal 

Privesc Campionatul mondial din anul 1966. Țin minte și acum, primul meci l-am ascultat la radio. Era deschiderea campionatului cu un meci dintre Anglia și Uruguay, 0-0, dacă nu greșesc.

Dar îl țin minte perfect pe cel de închidere, între Anglia și Germania, 4-2. Anul acesta, sunt multe echipe bune, începând cu echipele americane, Brazilia, Argentina și terminând cu europenii, Franța, Spania. Prognoza este un lucru complicat, mai ales în fotbal, unde se întâmplă minuni, cum s-a întâmplat cu Danemarca, când a fost campioană europeană. Preferata mea de anul acesta este selecționata Rusiei. Am trăit în țara ceea și mi-e dragă.

Dar cred că dacă ar fi să iasă din grupe, deja va fi un rezultat bun pentru ea. Mai țin și cu Italia. Sunt mulți jucători care pot ieși în evidență și pot prinde momentul vieții lor. Nu am răbdare să văd campionatul. Am să-l privesc acasă, ca de fiecare dată. 

 

Victor Popovici, 68 de ani,

Pensionar MAI, pasionat de fotbal

De la vârsta de 10 ani nu pierd niciun Campionat Mondial de fotbal. Anul acesta cred că o să câștige Germania, pentru că m-am uitat la toate meciurile amicale pe care le-au avut până acum și sunt foarte puternici. Deși mi-aș dori să câștige România, dar asta în următorii cel puțin 50 de ani este imposibil să se întâmple. Eu sunt încrezut că Rusia o să iasă din grupă, chiar m-am și contrat ieri cu niște prieteni la tema asta.

O să privesc meciurile acasă, poate cu familia. N-am să ies cu prietenii, pentru că asta ar însemna că trebuie să beau bere, dar eu bere nu prea beau …

  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
2018-06-15T14:12:15+00:00