Evenimente

Ultimele zile de iunie: concert în aer liber și premieră de teatru

Ultimele zile din luna iunie se anunță a fi pline de evenimente: concerte de muzică clasică, premiere de teatru și concerte în aer liber. Dacă nu aveți planuri pentru această săptămână, noi vă prezentăm câteva idei unde ați putea petrece serile de iunie. Iar pentru ca să amintiți cât mai multă vreme de aceste evenimente, ați putea ieși în oraș împreună cu prietenii sau familia dvs.

Miercuri, 27 iunie, se desfășoară festivalul „Nopți Pianinstice”.

În acestă săptămână, în Capitală, puteți audia un adevărat regal muzical la Sala cu Orgă. În program sunt creații de Schubert și Beethoven, iar pe scenă vor urca pianiști și violoniști din Republica Moldova, Franța. Concertul începe la ora 19:00, iar pentru un bilet veți plăti 50 de lei.

joi, 28 iunie, „Storcătorul de fructe” de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Acţiunea piesei are loc într-un apartament în care cei apropiaţi locuiesc împreună: bunicul, bunica, mama, tatăl, fiica, ginerele, socrii, un bebeluș. În această piesă toţi vorbesc, dar niciunul nu-l înţelege pe celălalt. Fiecare are dreptate, dar nu există armonie. Vinovaţii sunt ceilalţi. De fapt, e o piesă despre criza comunicării între cei mai apropiaţi oameni. Spectacolul începe la ora 18:30.

joi, 28 iunie opera „Aida”, de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” la ora 18:30. Prețul unui bilet variază între 50 și 200 de lei.

Acțiunea se petrece în Egiptul Antic și începe cu Ramfis, marele preot, pleacă să vestească faraonului numele celui desemnat de zei să conducă oștile egiptene împotriva etiopienilor. Radames, tânărul comandant, dorește cu ardoare să fie cel ales.

Dacă se va întoarce victorios din luptă va putea cere ca răsplată mâna sclavei Aida, pe care o iubește cu pasiune. Opera este prezentată în limba italiană, cu subtitrare în limba română.

Vineri, 29 iunie, la teatrul „A. P. Cehov” la ora 18:30 „Одна ночь с Дон Жуаном”

un spectacol-melodramă, în limba rusă și este o premieră. Spune povestea naventurilor amoroase ale cunoscutului personal Don Juan. Spectacolul începe la ora 18:30, iar prețul unui bilet variază între 50 și 150 de lei. Dacă nu reușiți să ajungeți vineri la acest spectacol, atunci puteți să-l vizionați sâmbătă, 30 iunie, de la ora 18:00.

Tot vineri, 29 iunie, se joacă  „Pomul vieții”, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Spectacolul începe la ora 18:00

Spectacolul „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorbesc cu patimă din cupa suferinţelor. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingînd coardele sufletului omenesc. E un spectacol care denunţă metehnele societăţii noastre, potrivit descrierii piesei.

Sâmbătă 30 iunie, spectacolul „Casa Mare”, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Spectacolul începe la ora 18:00.

Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei şi ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natură interioară. Dar până la urmă, piesa este și o frumoasă poveste de dragoste.

Sâmbătă 30 iunie, un concert de la festivalul „Nopților Pianistice”, la Sala cu Orgă. Concertul începe la ora 19:00. Un bilet costă 50 de lei.

Regalul muzical va conține creațiile lui David Fedov, Paul Dukas, Maurice Ravel și „Dans macabru” de Camille Saint-Saëns. Varietatea programului, talentul și renumele artiștilor invitați, plasează această manifestație printre evenimentele majore de muzică clasică a anului în R. Moldova

1 iulie, la Teatrul Verde are loc un eveniment special – „O seară în parc”. Concertul începe la ora 18:00. Prețul biletelor variază între 130 și 250 de lei.

Cei care vor veni vor avea posibilitatea să asculte voci de excepție, mari artiști precum: Eugen Doga, Valentina Naforniță, Brio Sonores, Mihai Munteanu, Constantin Moscovici, Vitalie Advahov și alții. Soliștii vor fi acompaniați de orchestra extinsă a Teatrului Național de Operă și Balet, în frunte cu dirijorul Dumitru Cârciumaru. 

Organizatorii notează că accesul la „O seară în Parc” în Sectorul C, este gratuit pentru pensionari, doar cu prezentarea carnetului și doar in limita locurilor disponibile.

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
2018-06-25T11:57:31+00:00