Evenimente

Proiecții de filme în aer liber și concerte de muzică clasică pentru seri de iulie

La mijloc de vară, în Chișinău avem parte de proiecții de filme, inclusiv în aer liber, spectacole și un concert de muzică clasică, susținut de tinerii talentați de la MoldoCrescendo. Așa cum v-am obișnuit, am pregătit pentru dvs o selecție de evenimente la care să mergeți pentru a colora serile de vară.

Începând de joi, 12 iulie, și până duminică, 15 iulie, la Chișinău se desfășoară cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional de Film din Transilvania(TIFF). Cele mai așteptate titluri ale anului, premiere, proiecții în aer liber și workshopurile dedicate cinefililor vor transforma Chișinăul, timp de patru zile, în capitala filmului.

În prima zi a festivalului, veți putea urmări lungmetrajul francez „Maria by Callas”, un documentar fabulos despre cea mai faimoasă cântăreață de operă din istorie, regizat de Tom Volf. Filmul va fi proiectat la Cinematograful „Odeon”, începând cu ora 19:45. Prețul unui bilet începe de la 30 de lei.

Vineri, 13 iulie, puteți urmări filmele „Foxtrot” (ora 18:00) sau „Under the tree” (ora 20:00), la cinematograful Odeon. Prețul unui bilet pentru un film variază între 30 și 200 de lei.

Sâmbătă, 14 iulie. La Cinema Odeon va rula selecția de scurtmetraje românești, printre care „New Dakia”, „Michelangelo”, „Cadoul de Crăciun” și „Must Love Kubrick”. Proiecția filmelor începe la ora 14:00.

La ora 20:00, tot la Cinema Odeon, puteți vedea altă premieră mondială de la TIFF Cluj. Este vorba despre „Caisă”, documentarul lui Alex Mavrodineanu, despre un antrenor de box care, deși s-a jurat că nu mai profesează, se răzgândește atunci când întâlnește un tânăr sportiv foarte talentat.

Duminică, 15 iulie, ați putea vedea  la cinematograful „Odeon”, alte câtevva filme, printre care: „Dacii liberi”(ora 16:00), „Moștenitoarele” (ora 17:30) și „Ouăle lui Tarzan”(ora 19:30).

Tot în cadrul Festivalului TIFF, ați putea vedea și pelicula „Le Fidele”, gratuit, începând cu ora 22:00, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi”.

 

Tot joi, 12 iulie, ați putea viziona gratuit filmul „România neîmblânzită”, în scuarul Liceului „Gh. Asachi”. Filmul începe la ora 22:00.

 

Tot vineri, la ora 22:00, ați putea urmări gratuit filmul „Scurtcircuit”. Pelicula va fi proiectată în scuarul liceului „Gheorghe Asachi”.

 

Vineri, 13 iulie, la teatrul rus „A. P. Cehov” se joacă spectacolul- comedie „Привет с того света, или Будьте здоровы!”. Spectacolul începe la ora 18:30, iar prețul biletelor variază între 70 și 140 de lei.

Acțiunea are loc în casa unui scriitor cunoscut și bogat, care s-a stins din viață. Acolo se adună toate rudele sale, însă nu cu scopul de a-l deplânge pe scriitor.

 

Sâmbătă, 14 iulie, Concert de muzică clasică, susținut de tinerii artiști de la MoldoCrescendo. Începutul la ora 19:00, iar prețul unui bilet variază între 50 și 100 de lei.

Concertul de deschidere va avea loc la Sala cu Orgă, iar în program sunt lucrări de Bach, Shostakovich, Enescu, Debussy, Cassado.

 

Sâmbătă, 14 iulie, la teatrul rus „A. P. Cehov” se joacă spectacolul „Одна ночь с Дон Жуаном”. Spectacolul începe la ora 18:00. Prețul biletelor variază între 50 și 150 de lei.

Piesa este o melodramă care spune povestea aventurilor amoroase ale cunoscutului personal Don Juan.

  • 6
  •  
  •  
  •  
  •  
2018-07-09T14:42:07+00:00